söndag 15 januari 2012

Molasses Crackles

Molasses Crackles- Kryddiga sirapskakor ca 80 st (Allt om mat nr 7-8 2004)
175 g smör
2 1/4 dl strösocker
3/4 dl mörk sirap
2 ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 krm kardemumma
1 krm mald muskot
2 krm salt

Ev garnering: ca 1 dl strösocker

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap, rör ihop till en smet. Låt svalna lite. Vispa upp äggen i en skål och rör ner äggen i smör och socker blandningen.
Blanda vetemjöl med bikarbonat och kryddor i en separatskål. Blanda ner mjölblandningen i smeten, först hälften och serdan resten, rör om ordentligt. Smeten ska bli blank och smidig. Täck degen med plastfolie och låt stå svalt i minst 2 timmar, eller över natten.

Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 4 delar. Dela varje del i ca 20 hasselnötsstora kulor. Rulla ev runt dem i en skål med strösocker. Lägg dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 min eller tills de fått en fin ljusbrun färg. Låt svalna på plåten.

Förvara svalt, kakorna har en tendes att smälta ihop lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar